Στη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις πιο κοινές ερωτήσεις που δεχόμαστε όσον αφορά τη δημιουργία site, τις ιστοσελίδες, το internet και το web design γενικότερα.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί σε αυτές εδώ τις γραμμές, το μεγάλο αυτό θέμα που αφορά τον σχεδιασμό των ιστοσελίδων. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν κυρίως απορίες ανθρώπων που ελάχιστη σχέση έχουν με το χώρο του internet, αλλά επιθυμούν μια αξιοπρόσεκτη προβολή στο διαδίκτυο.

Γενικές ερωτήσεις για τη δημιουργία ενός site

 

• Τι είναι ένα site; Είναι το ίδιο με τις ιστοσελίδες;

Ένα site αποτελείται από πολλές ιστοσελίδες. Οι ιστοσελίδες είναι σελίδες περιεχομένου, προγραμματισμένες με τρόπο ειδικό για να προβάλλονται στο internet και περιλαμβάνουν κυρίως κείμενα και φωτογραφίες.

• Για να φτιάξω ένα site πρέπει να έχω σύνδεση στο internet;

Δεν είναι απαραίτητο, το site θα προβάλλεται έτσι και αλλιώς. Αν όμως επιθυμείτε να ελέγχετε την εμφάνισή του, τότε θα χρειαστεί να έχετε σύνδεση στο internet.

• Τι χρειάζομαι για να φτιάξω ένα site;

Χρειάζονται  τρία βασικά πράγματα: η κατοχύρωση ενός ονόματος για το site(το γνωστό domain), η ενοικίαση ενός server που θα φιλοξενήσει το site, και φυσικά ένα σχεδιαστή ιστοσελίδων για να το σχεδιάσει και να το δημοσιεύσει. Όλες αυτές τις διαδικασίες τις αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου εμείς.

 

Ειδικότερες ερωτήσεις για το web design

 

• Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ενός site;

Σε μια τέτοια γενική ερώτηση, εμείς συνήθως απαντάμε με μια άλλη ερώτηση. Για παράδειγμα πόσο στοιχίζει ένα αυτοκινήτο; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι εξαρτάται από την ποιότητα του αυτοκινήτου. Πόσα εσείς θα δίνατε για μια διαφημιστική πινακίδα που θα προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα; Χωρίς περιορισμό μεγέθους ή περιεχομένου. Μια αξιοπρόσεκτη προβολή στοιχίζει τόσο, όσο εσείς αξιολογείτε την αξία της επιχείρησής σας και τους στόχους που έχετε θέσει.

• H εταιρεία σας αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ιστότοπου (site) ή πρέπει να απευθυνθώ και σε τρίτους για την ολοκλήρωσή του;

Η webimage αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος. 

• Δεν διαθέτω καθόλου υλικό για το site μου. Η εταιρεία σας θα με βοηθήσει να το συγκεντρώσω;

Όχι, η webimage δεν αναλαμβάνει τέτοιου είδους εργασίες συλλογής πληροφοριών. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι δική σας ευθύνη. Η εταιρεία μας συμμετέχει στην τροποποίηση και επεξεργασία του προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Μπορεί όμως να σας βοηθήσει στην προσθήκη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης στο site που θα αντλήσει από το αρχείο της με τις φωτογραφίες που έχει νόμιμα αγοράσει ή είναι ελεύθερες δικαιωμάτων.

• Σε πόσο καιρό θα έχω το site μου;

Το μίνιμουμ παράδοσης είναι 15 ημέρες και το μάξιμουμ 1 μήνας, ανάλογα με τον όγκο εργασίας.

• Πώς εξασφαλίζομαι στις συναλλαγές μου με την εταιρεία σας;

Ο πελάτης μας υπογράφει συμβόλαιο παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών με την εταιρεία μας, μέσω του οποίου αποσαφηνίζονται όλοι οι όροι της συνεργασίας. Η εταιρεία webimage εκδίδει τιμολόγιο ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

• Το site που θα δημιουργηθεί θα ανήκει σε εμένα ή την εταιρεία μου;

Η επιχείρησή μας παρέχει υπηρεσίες S.A.A.S (software as a service) όσον αφορά την κατασκευή site για τους πελάτες της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή το εμφανιζόμενο site είναι δικό σας για όσο διάστημα καλύπτετε τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις προκύπτουν (ανανέωση υπηρεσιών φιλοξενίας, ονόματος χώρου κλπ). Τα προϊόντα λογισμικού που περιλαμβάνουν "ανοικτό" κώδικα και προκύπτουν από την παροχή των υπηρεσιών μας, ανήκουν στην επιχείρησή μας και παραδίδονται με ξεχωριστή συμφωνία.

• Θέλω να συντηρώ μόνος μου το site αλλά δεν γνωρίζω πολλά πάνω στους υπολογιστές.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη συντήρηση - ενημέρωση ενός site. Οι εξειδικευμένοι κώδικες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή, παραμετροποίηση και λειτουργία του δικού σας site καθώς και οι ρυθμίσεις ασφαλείας που απαιτούνται, καθιστούν τη διαδικασία περίπλοκη και δύσκολη και για αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί μόνο από ειδικούς.

• Θα γίνω πλούσιος αν αποκτήσω δικό μου site;

Υπάρχουν στο internet αρκετές ιστορίες επιτυχημένων διαδικτυακών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν από το μηδέν. Αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά του internet. H επιτυχία μιας διαδικτυακής επιχείρησης εξαρτάται από το τι προσφέρει κάποιος στους χρήστες του διαδικτύου, τι budget διαθέτει για να το προβάλλει - πουλήσει μέσω ενός καλού site και φυσικά η διαρκής προσπάθεια για την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υπηρεσιών του. Η webimage με τις γνώσεις και την εμπειρία της, στέκεται αρωγός σε κάθε νέο επαγγελματία που φιλοδοξεί να επιτύχει στην παγκόσμια κοινότητα του internet και καταγράφει στο μακροχρόνιο ενεργητικό της αρκετές ιστορίες επιτυχημένων ιστοσελίδων.